O nama

Kratki osvrt na povijest i tradiciju

Obitelj Mrkalj, koja je vlasnik tvrtke OKORAK, se više od jednog stoljeća bavi preradom svih vrsta drveta koja su prisutna na ovom području.

U početku su se proizvodili mali čamci, mlinovi, rezana drvena građa, teglenice, mlinovi…

Obiteljska tradicija je bila prekinuta 1992 godine. Kao i većina tvrtki iz našeg područja pa tako i naša, bila je uništena do temelja.

Kako sve biva tako i kod nas. Tvrtka je promjenila naziv i adresu, ali smo zadržali tradicionalne vrijednosti koje su nas dovele do današnjeg stupnja proizvodnje.

Na početku novog razvoja bavili smo se isključivo izradom drvenih konstrukcija za krovove. Danas se bavimo preradom drveta i prijevozom. Uz proizvode piljene građe glavni proizvodni program nam se veže uz stelju za konje, brojlere i male kućne ljubimce.

Budućnost

U budućnosti  planiramo nastaviti razvoj proizvodnje, uvođenje novih i modernijih tehnologija u preradi drveta te u određenim segmentima pokušati povećati iskoristivost drveta te tako zauzeti jači položaj na europskom tržistu drvne industrije.

Glavni cilj:

Uvođenje i razvoj novih tehnologija, te znanja u preradu drveta te poboljšanje korištenja obnovljivih izvora energije u drvnom sektoru.


Detaljnije informacije možete dobiti na:
mrki001@gmail.com
Tel:    +385/35/434 – 133
Mob: +385 (0)91 / 3939 – 001 (Marko)